Actualment

Marató de Barcelona 2010 al sac! Ara, reduïm marxa ..., i tornem a l'aigua!.

diumenge, 29 de novembre del 2009

El Farell (29/11/2009)

Primera cursa de la temporada i debutant al Farell (que en feia d'anys que li tenia l'ull posat). És una cursa de muntanya a Caldes de Montbui, d'uns 13km majoritàriament per pista i algun corriol, amb un desnivell positiu acumulat d'uns 400m.




La llàstima és que avui no podia apretar i cremar tots els cartutxos, m'havia de reservar per la propera setmana, així que he anat a Caldes a fer un entrenament de qualitat (força).

L'experiència ha estat molt positiva, tant per l'ambient i l'organització (un 10!), com pel traçat i les sensacions durant la cursa. A més, he pogut coincidir i saludar amb un munt de companys i amics del món de l'atletisme popular.

El començament és de pujada suau, però constant, pels carrers de Caldes fins a sortir als afores per una carretereta i enllaçar amb una pista a mà dreta. És sobre el km3 i comença la festa amb una bona pujada.

Aquest tram fort dura fins ben passat el km5, així que era un bon moment per començar el fartlek, durant 1' apretant de valent. En descanso un parell, i abans no s'acabés el tram, un altre cop a apretar, ara durant 2'.

Passat el km5, venen 4km trencacames, amunt i avall.  Quan no apretava m'ho prenia molt en calma, sobretot si feia baixada, tant per no tenir una torçada com per no fer patir els genolls i quatríceps.

Després d'un bon descans, tot esperant pujades maques, he fet l'últim tram fort en pujada, de 3', tot i que també amb algún tros pla i de baixada. I un cop al km10, cap avall, tot baixada fins al poble, i jo mossegant-me les dentes i veient com molta gent anava passant.

No és fàcil controlar-se, però avui tocava això, i a més, encara quedava un últim alicient: un tram de velocitat, apretant fort l'últim km. I així ho he fet, en el troç final de pista he canviat el ritme, i en augment contínuu fins a l'arribada, fent-lo a 3'48"/km.

M'ho he passat molt i molt bé, acabant pel meitat de la classificació, amb 1h 07' (5''03"/km) i la fc mitjana al 86%. I amb moltes ganes de tornar-hi: ja l'he encerclat al calendari per l'any vinent.

Salut!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola company!
Sóc el joan (conferencia societat 2.0 i 10de1000), de rebot he trobat el teu blog, per cert, molt interessant!!!
http://joancb08.blogspot.com/

Salutacions!!